Speciale opruimingsuitverkoop

Je had misschien al iets over de Konmari-methode gelezen op Toeps’ blog hier en/of hier.
Of misschien heb je het boek zelf al eens gelezen? En zo niet, doen! Het boek in het Engels, of, als je dat liever hebt, in het Nederlands.

Maar goed, Konmari dus. Ik ben er nu ook aan begonnen, en qua eerste indruk: het werkt. In cijfers uitgedrukt heb ik in Hilversum 6 zakken aan kleding bij het Leger des Heils gedumpt en heb ik inmiddels ook al 5 vuilniszakken met oud papier en andere niet meer in gebruik zijnde spullen in de container gedumpt. En dan ben ik in Hilversum nog lang niet klaar (keuken en schuur moeten er nog aan geloven). Ook in Zaandam heb ik al een zak met kleding en een vuilniszak met prullaria kunnen dumpen. Tussen het oud papier zaten ook kaartjes, bonnetjes en foto’s die me deden herinneren aan oude tijden en vooral aan exen. Enkele T-shirts die nog in de kast lagen waren ooit nog door een ex meegenomen toen ze op stage was in Sri Lanka in… 2005! Da’s gewoon tien jaar geleden!

Het grootste stofnest was een archeologische vondst waar de honden waarschijnlijk ook geen brood van lusten: een papierbak die ik waarschijnlijk ooit gewoon uit Hellevoetsluis heb meegenomen in 2001 en daarna nooit meer heb aangeraakt. Het bewijs daarvan zit hem in de volgende 2 foto’s:

Wanadoo
Wanadoo

Girofoon
Girofoon

Holy crap on a cracker, da’s oud! Ja, dat internet, dat gaat vast nog wel eens wat worden. En een versie van Girotel waar je via je vaste telefoon bij kunt komen? Wat is een vaste telefoon? Wat is Girotel? Ja, hoe leg je dit allemaal uit aan de jeugd van tegenwoordig…

Mijn collectie boeken is verdeeld in een ‘houden’ en ‘wegdoen’, waarna de categorie ‘wegdoen’ weer is verdeeld in een ‘dat kan ik vast nog verkopen’ en een ‘dit moet ik maar meteen dumpen bij de kringloop’. Datzelfde is ook gebeurd met mijn DVD/Blu-ray collectie. Met CD’s ben ik nu nog even wat voorzichtiger, daar zit vooral qua Toto-materiaal het één en ander aan speciale edities en zorgvuldig uit Japan geïmporteerd solomateriaal tussen waar ik niet zomaar afstand van wil doen.

Oh, eh, de reden van dit alles? Lekker opruimen. Maar ook een hele praktische: ik trek bij Toeps in, in dat megaprachtige monumentale pand in Zaandam, en tja, daar is niet oneindig veel plek. Dus ruim ik mijn appartement in Hilversum nu langzaam leeg (op wat meubilair na, maar als daar ook nog geinteresseerden voor zijn, roept u maar) om de boel te koop te zetten. Prachtig pand van 85 m2 vlakbij de hei en het Mediapark (postcode 1222 DN), nieuwe, zuinige CV/WTW installatie geplaatst in 2013 en nieuwe, luxe keuken geplaatst in 2014. Mocht je behoefte hebben aan glasvezelinternet, de FTU hangt in de meterkast, dus ga vooral je gang met bestellen. Binnenkort zal ik in een blogpost wat meer over het huis vertellen, inclusief foto’s.

Een greep uit wat ik allemaal te koop ga zetten:
– Canon EOS 450D spiegelreflexcamera met EF-S 17-85mm f/4-5,6 IS USM lens
– Apple TimeCapsule 1TB
– TomTom One XL
– Philips HTS 7520 Home Cinema set 5.1 met Blu-Ray/DVD speler
– Lord of the Rings trilogie DVD-set
– The Matrix trilogie DVD-set
– Een huis aan de Erfgooiersstraat in Hilversum, appartement op de 1e verdieping

Wat ik helaas niet uit Hilversum mee kan nemen is de keuken. Ter compensatie daarvan heb ik maar een hugeass Amerikaanse koelkast van Samsung gekocht (van de coolblue koelkaststore.nl) om in Zaandam neer te laten zetten. Gebrek en koel- en vriesruimte gaan we daar in ieder geval nu niet meer hebben.

Samsung Koelkast
Samsung Koelkast