Vaarwel Michel


Michel, 1979 – 2009

Michel J. van den Broek (31-07-1979 – 17-08-2009) was Junior Producer bij Radio Veronica en Sky Radio in Naarden en mede-oprichter van de website Onzin.Com. Velen kenden hem ook door zijn werk bij o.a. Amstelveen Lokaal, You FM, BNR NieuwsRadio en Rosa FM (radio), ColoClue (website en marketing), Demon Internet en XO / XB (Support).

Michel leerde ik (Demon klant en later Demon medewerker) kennen via het Demon chatkanaal. Al snel bleek een van de datacenters van XB vlakbij mijn Genuity kantoor in Schiphol-Rijk te zitten en kwam ik hem daar voor het eerst tegen.

Met Michel deelde ik een passie voor radio en muziek in het algemeen, vormgeving en productie in het bijzonder en Veronica in het heel erg bijzonder. We hebben uren besteed aan het afregelen van het geluid van een webradiostation, onder het genot van de Extended Version van The Promise You Made van Cock Robin en de live versie van Because The Night van 10,000 Maniacs.

Omdat Michel ook begenadigd websiteknutselaar was zat ik met hem in het ‘Spiders’ Team van Netwerkvereniging ColoClue. Ook daar hebben we vele uren besteed, maar dan met het inelkaar zetten van een geheel nieuwe website met vernieuwde vormgeving.

Minder dan 3 weken na zijn 30e verjaardag hebben we afscheid van hem moeten nemen. Vaarwel Michel.

De foto is door mij gemaakt tijdens wat nu blijkt Michel’s allerlaatste Beat Radio Live uitzending in Zaandam, op 1 januari 2009.

Condoleanceregister is nu open. Lees ook verder bij Arjan, Daphne en Naomi. Tevens een artikel op het Radio Veronica Fanlog en bij You FM. Eline La Croix over Michel.