“Roeien met de Riemers die we hebben…”

… en helaas, het is niet de eerste keer dat ik deze bewerking van een bekende uitdrukking tegenkom. Bij verschillende werkgevers waar er opeens wat collega’s in de ziekenboeg terecht kwamen heb ik bovenstaande mogen horen, en vandaag was niet anders. Als professioneel droogkloot en prutser maak ik zelf ook van dergelijke woordgrapjes, dus het is niet erg hoor 😉

Om gelijk een veelgestelde vraag van de afgelopen dagen te beantwoorden: nee, mijn werkplek is niet afgebrand. Het alarm van afgelopen vrijdag was waarschijnlijk een hoopje smeulend bouwafval op een leegstaande verdieping van het Videocentrum (het gebouw waar mijn collega’s van o.a. NOS Nieuws en NOS Sport zitten) en het enige effect was dat er een vreemd geurtje in het gebouw hing en dat het Jeugdjournaal wat later begon. En dit alles gebeurt zoals altijd weer op mijn vrije vrijdag (wie riep daar ‘ambtenaar’?!)

Overigens tik ik dit vanaf mijn MacBook – ik heb het sterke vermoeden dat de harde schijf in mijn 24″ iMac het heeft begeven. Tijd om die even langs de MacHouse te brengen dus. Erg fijn dat ik backups heb op mijn Time Capsule…