Why’d the janitor walk there?

Ja, ik vind ze stiekem ook leuk. “Literal versions” op YouTube. Zoals deze persiflage op Head over Heels van Tears For Fears (Is that Dave Coulier?):

En mocht u Tears For Fears en/of persiflages niet zo waarderen, dan zijn er nog altijd covers:

(Ja, dat klopt, dat is Disturbed onder de clip van Tears for Fears geplakt. Zowel Tears For Fears als Disturbed liefhebbers mogen zich melden bij de redactie.)

“Oh, kijk, een fotograaf”

“Oh nee, als het maar niet van die Mediaparktoeristen zijn die met elkaar op de foto willen,” denk ik bij mezelf, terwijl ik inschat of het gaat lukken om mijn digitale spiegelreflexcamera in mijn binnenzak te proppen en te doen alsof ik van niks weet. Terwijl ik deze mogelijkheid al snel uit mijn hoofd zet vanwege de ruimtelijke beperkingen van mijn binnenzak, en het feit dat ik mijn jas niet eens aan heb, draai ik me om.

Haastig ontkennend dat ik fotograaf ben (dan had ik wel zoals Peter op de HKU, of zoals Anne op de KA gezeten) sta ik even later toch op camera een interview te geven aan drie studenten van de MediaAcademie (gelukkig maar, anders zou het nog uitgezonden worden ook) over mijn verschillende uit de hand gelopen hobby’s. Ik beantwoord hun vragen en probeer zo spontaan mogelijk al fotograferend door het park te lopen. Me afvragend hoe ze ooit met mijn antwoorden denken studiepunten te gaan behalen word ik hartelijk bedankt en sta ik even later weer alleen op de NOS/NPO parkeerplaats.

En dit alles terwijl ik eigenlijk alleen maar even wat foto’s wilde maken voor eventueel gebruik op de website. Misschien moet ik maar eens een wat compactere hobby gaan zoeken die ik in mijn binnenzak kan proppen. Met mijn electrische gitaar, mijn 24″ iMac en mijn Canon dSLR camera lukt dat in ieder geval duidelijk niet.

What if I wanted to break?

Dan laat ik je weer repareren. Ik bedacht me opeens dat ik na mijn klaagzang over het stukgaan van mijn iMac hier helemaal niet meer gepost had dat deze weer keurig en binnen de garantie is gerepareerd door de MacHouse in Hilversum (“Wat is uw postcode? Ehh… oh, u werkt hier in de buurt.”)

En dan nu terug van weg geweest: de Palstra in het Wild Quiz. Herken Karlijn, het zusje van Tim van den Hoff in onderstaand fragment: